Innehåll

Välkommen till 64bits!

Phlis Computer Lab tar sig en titt på korten som satte grunden för nVidias succé (jup, retronyhet så då heter de nVidia som förr). TNT2 m64 är ett grafikkort man stöter på ofta i gamla datorer men ignoreras ofta till förmån för andra kort, speciellt Voodoo-korten. Men även om det var ett budgetkort då, är det då fel i en retrodator idag?

Få reda på det här.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Perifractic's Retro Recipes tog sig an uppgiften att testa om det går att dels ansluta en Amiga 500 till internet och dels få igång en fungerande e-postklient på den (via WiFi dessutom!). Man får en bra översikt på vad man behöver göra om man har liknande tankar själv i hur man får anslutit mot internet och liknande. IRC via Amigan känner jag själv vore något som jag skulle se som en användbar funktion.

I övrigt är videon väl värd en titt för att se namnskyltarna på hyllorna. Någon älskar verkligen sin Amiga.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Har lagt upp forumet på nytt. Den gamla databasen är återställd så alla inlägg sedan 2002 är tillbaks, nästan retro i sig. Notera dock att på grund av versionsskillnader osv är temat osv inte återställt utan kör än så länge med forumets standard-tema. Vill du ha hjälp med att få igång ett gammalt konto eller liknande kontakta mig.

Än så länge jobbas det på att få till forumet med design osv men grunden finns där.

Gå till forumet här.
Publicerat 02 Mar 2018 av Jonas Axman
Hos petri går man igenom Windows 10 Fast startup, en funktion som både kan ställa till det och som kraftigt snabbar upp start-tiden för en Windowsmaskin. Likt bland annat Apples IOs så innebär inte en avstängning och en uppstart att datorn går tillbaks en ren uppstart utan en del förblir precis så som när du stängde av datorn. Något som kan förvirra vid felsökning. Regeln när det gäller Windows 10 är att en stäng av/starta inte är en ren uppstart utan för att få en helt ren uppstart måste du göra en omstart av Windows.Läs mer kring det hela här.
Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Och så var det torsdag igen och dags för Kraxx på Slay Radio 20:00.

Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Glöm inte onsdagssändningen vid 20:00!

Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Den retro-datorintresserade brukar gräva djupt på tradera och loppisar efter gamla udda kort eller de där specifika sakerna man hade själv förr. Men ibland finns det faktiskt nyproducerade kort som får en gammal nörd att höja på ögonbrynen. Vad sägs om ett OPL3-kort med fyra kanaler (Jup, surround till din gammeldator) som är tillverkat för 8bitars ISA?

LGR har en videorecension.
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri summerar man nyheter i Office 365 som kommit den senaste tiden. Integrationer mellan Teams och Planner samt OneDrive restore är nyheter.

Go there!
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Vässa öronen, ikväll är det dags för det som inte hanns med på förra sändningen, alltså Last Ninja 3.

Hello again, our beloved Ninjas,
since last week we only had time to play remixes of Last Ninja 1-2, Last Ninja 3 is still left, and we thought we could not leave this lovely concept unfinished. Request Last Ninja 3 remixes today to help us, and we will see, how much time we'll have left for regular songs at the second part of the show!Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman

<< Previous ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Next >>