Innehåll

Välkommen till 64bits!

Klockan 20:00 är det dags för sista BBKB hos Slay Radio, radarparet Boz´n´Kate innan de går sina separata vägar. Det är inte sista gången på Slay Radio men det är sista planerade sändningen ihop.

No Words*. Only End. The last BBKB, with Boz'n'Kate
20:00 CEST / 19:00 BST / 18:00 UTC only on SLAY Radio. www.slayradio.org
*Obviously there will be words, during the show, like.

Publicerat 09 May 2018 av Jonas Axman
En klassisk spelform som man inte ser så mycket av längre är dungeon crawlers. Men om du sitter på en Amstrad CPC 6128 så kan du nu alltså få tag på ett nyutvecklat spel till din gamla klenod. Till och med namnet stinker retro: The Shadows Of Sergoth. Indieretronews har all info.
Publicerat 07 May 2018 av Jonas Axman
Retro Computers Ltd hade en kampanj på Indiegogo där man skulle lansera en ZX Spectrum-inspirerad konsoll och 4500 personer stödde projektet. Efter många turer är det nu sagt att man skall börja leverera enheterna mellan 8:e och 12:e maj, något som återstår att se men det är ju oerhört nära. Indiegogo säger samtidigt att de kommer att gå vidare med inkasso om leveranserna inte kommer. Mitt upp i detta så förvirras situationen ytterligare genom en maktkamp där de olika delägarna av Retro Computers har en intern stid om styrningen av företaget och en nyhet om att en version 2 av produkten är på gång redan innan den förra är släppt.

Det är inte helt lätt att hänga med så grundfakta kan hittas hos Wikipedia och senaste nyheter med spekulationer hittas hos The Register. Retro Computers har nyheter och kommentarer på sin Facebook-sida så man kan få deras vinkel på det hela.
Publicerat 07 May 2018 av Jonas Axman
Phil tar sig en titt på Radeon 9200 för "retro"-datorn. Anledningen till att jag skriver inom "" är att han tar sig en titt på grafikkortet utifrån lite annan vinkel än att ha en tidskorrekt dator. Här är snarare tanken hur man kan använda gamla budgetgrafikkort som retro-samlare ratar och därför kan fås för en billig peng. Även om det kan vara kul med ett Voodoo 5500 eller ett gammalt top of the line-kort så har dessa delarna en tendens att kosta för att de inte är retro nog och det dessutom dräller av dem. För den som är mer intresserad av att spela gamla spel så kan man lika gärna ta ett nyare budgetkort som presterar som de gamla prestandamonstren.

Till Phil och youtube.
Publicerat 05 May 2018 av Jonas Axman
Amigan kanske inte riktigt hängde med när 3D började slå igenom men det är aldrig för sent. Doom 2 har fått kärlek av Amiga-galningar så att det nu finns en version för CD32. Det hittar du här.
Publicerat 03 May 2018 av Jonas Axman
De senaste åren har BackBlaze delat ut sin statistik över trasiga hårddiskar fritt till alla. Nu börjar det bli ett digert material där du som sköter inköp bör ha koll. Går hårddiskar på garanti så kanske det inte är alla som bryr sig men oavsett hur bra avtal man har bör man undvika modeller som är mer benägna att gå sönder.

Western Digital ser lite illa ut med över 6% trasiga hårddiskar av sina 3 TB-diskar och deras 6 TB är inte så mycket bättre. Men statistiken behöver tolkas lite så skaffa dig en egen åsikt här.
Publicerat 03 May 2018 av Jonas Axman
Hos Virtualization-review har man gått igenom nyheterna i Windows Server 2019 när det gäller Hyper-V. Det är en spridd skur av nyheter men även denna gång ligger mycket fokus på något som Hyper-V är beroende av, lagring. Bland annat kommer man att kunna köra deduplicering i sitt S2D-aktiverade kluster. I korthet innebär alltså det att deduplicering nu stödjs i ReFS och inte bara NTFS. I övrigt är det replikering av volymer, möjlighet att migrera kluster mellan ADn och gruppera kluster med livem igrering mellan olika kluster.

Ta mig dit.
Publicerat 03 May 2018 av Jonas Axman
Kalendern uppdaterad med may the fourth och Towel day.
Publicerat 02 May 2018 av Jonas Axman
Version 1803 av Windows 10, kallad April update, har sedan igår börjat rullas ut till datorer. Men vad är nytt för företag? Petri skriver en del om nyheterna men saker som hur datorerna delar uppdateringar på lokala nät, windows autopilot osv är bland det primära. Personligen kan jag av förhandsversionerna konstatera att Windows 10-gränssnittet mognar ytterligare men att resterna från gamla gränssnitt ytterligare rensas bort. Något som kan vara både bra och dåligt eftersom de gamla gränssnitten ofta är dåliga men något man är van vid. Till Petri här.

Om du som är IT-tekniker inte begränsar dessa uppdateringar utan låter datorerna uppdatera sig efterhand bör du veta att dessa släpp inte är menade för företag. Detta släpp är för den breda allmänheten och först ett antal månader efter så anses de vara redo för företag då man hittat de flesta buggarna. För att få åtminstone viss kontroll så kan du med GPOer använda dig av Windows update for business och konfigurera uppdateringarna till Annual Channel. Annual Channel (Targeted) däremot är den som direkt skickar på uppdateringen. Varför Microsoft kallar den som går till alla för targeted är däremot en gåta...

Det återstår att se när nya ADMX-filer för Windows 1803 släpps.
Publicerat 01 May 2018 av Jonas Axman
Ny mässa inlagd i nördkalendern då Retrogathering 2018 fått ett datum. Tipsa gärna eller varför inte lägg in i vår kalender själv? Kalendern hittar du uppe till vänster.

Info om Retrogathering 2018
Publicerat 30 Apr 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 ... Next >>