Innehåll

Välkommen till 64bits!

För de som var höll på med datorer i början av 2000-talet så är Pentium 4 ett hett ämne och hurvida de var bra eller helt enkelt en påse skit. Tiden har faktiskt visat att det Var arkitekturen bakom Pentium 3 som var det vinnande konceptet då till och med dagens processorer har mer gemensamt med dem än vad Pentium 4 har då Intel helt släppte den processorfamiljen.

På Phils Computer Lab har han gjort två tester. som naturligtvis är mycket lättare nu i efterhand än vad det var då. Det ena testet är klocka för klocka. En P3 Tualatin 1,4 GHz mot en P4 1,4 GHz Tualatin. I det andra testet har han jämfört mot den snabbaste P4an som faktiskt fanns vid samma tid och då blir resultatet oavsett vad man tycker, till P4as fördel. Dessutom pratas det en hel del om moderkort för dessa, kylning och hur man bäst får till sin retro-burk av denna typ.

Ta mig till youtube
Publicerat 27 Apr 2018 av Jonas Axman
IcePic tipsar i forumet om en video där Nvidia visar upp sin AI som fixar till foton i realtid. Det hela går ut på att en del av fotot raderas och AIn listar ut som borde vara i tomrummet. På ett nästan skrämmande bra sätt trollar detaljer bort genom logik. Suddas en väg bort i ett ökenlandskap? Simpelt, fyll i med det som finns, mer ökenlandskap och det är som om vägen aldrig fanns på fotot. Faktiskt inte ofta jag blir imponerad numera men nu blev jag det.

Till forumet och länk till videon.
Publicerat 27 Apr 2018 av Jonas Axman
Server 2019 borde komma i oktober och förhandstittar har börjat släppas. Igår släpptes en ny version som finns att ladda ned för tester. Den kan hittas här. Där hittas även vad som är nytt.
Publicerat 25 Apr 2018 av Jonas Axman
Wired har satt samman en liten artikel om att Mosaic fyller 25 år. Knappt någon vet vad det var för något numera men det var den första webläsaren med stöd för bilder. Något som lade grunden för det moderna internet. Internet, som naturligtvis bara är en fluga, har förändrat världen på ett sätt som få andra saker gjort och Mosaic var alltså en av grundstenarna till att det blev så. Man kan ställa sig många frågor. Varför får man inte med en egen hemsida i abonnemanget längre? Vart tog min swipnetsida vägen? Laddar någon ned mp3 längre (ett mödosamt jobb med modem)? Skämt åsido, på dessa 25 åren har teknik lanserats, försvunnit och förändrat människor på ett sätt som få andra saker gjort.

Till Wired
Publicerat 24 Apr 2018 av Jonas Axman
Glöm inte tisdagssändningen hos SlayRadio! 20:00 är tiden.

Hello Tuesday, hello Peeps!
Unbelievable, it is show time again! Also unbelievable, that we're gonna play songs in the evening. But the most unbelievable thing is that we're gonna play only your requests, and we did not set up any specific topic for the evening. Okay, you know what? Maybe you can let us know why your number one is your favourite. No expectations, just sit back, relax and enjoy a normal show with some alien show-hosts :)
Join us at 20:00 CET, come to IRC on Efnet to #slayradio channel, and SLAY tuned as usual!


Publicerat 24 Apr 2018 av Jonas Axman
Phils Computer Lab har lagt upp en video på demot från Matrox krossade dröm Parhelia. Reef demo är en trevlig tillbakablick till tiden när 3D började gå från gräsligt fult till en antydan om vad som kunde vara möjligt. Många var Matroxanhängarna som spänt väntade på att Parhelia skulle svepa undan benen för nVidia. Något som aldrig skulle ske och Matrox förpassades till en undanskymd tillvaro. Till videon.
Publicerat 23 Apr 2018 av Jonas Axman
Party like its 1988! Typ... Nördkalendern uppdaterad med info om Datastorm. Gå den långa vägen genom att klicka på Nördkalendern i menyn till vänster, stega dig fram till augusti, klicka på tillställningen och klicka på läs mer. Eller var lat och klicka här.
Publicerat 21 Apr 2018 av Jonas Axman
Dags att parkera ändan i retrohörnan igen. Krax plays Trax på Slay Radio! 20.00 som vanligt.

Publicerat 19 Apr 2018 av Jonas Axman
Något för it-tekniker och inbitna OneNote-fantaster. Onenote har som många sett ingått i Windows 10 som en app och nu tar Microsoft steget ut och dumpar den version som ingått i Office-paketet. Den finns kvar men kommer enligt uppgift inte att installeras längre utan det är den inbyggda appen som gäller. Tidigare har denna app varit en nagel i ögat på IT-tekniker som måste förklara skillnaden för sina användare eller på något sätt undvika att en av de två installeras. Nu är det dags att fundera på hur OneNote skall hanteras när nästa Office lanseras i höst.

Till källan.
Publicerat 18 Apr 2018 av Jonas Axman
Hos Petri går man igenom de kända fixarna som släppts i och med månadens Ptach tuesday. Man berör Windows 10, Windows Server 2016 och Office 2016 främst men många av fixarna gäller naturligtvis även äldre versioner av Windows. Läs mer här.
Publicerat 18 Apr 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 Next >>