Innehåll

Välkommen till 64bits!

How-To Geek har en lite lätt arg läsning om Microsofts oönskade appar som installeras på datorer i tid och otid. Det var mycket goda nyheter för några år sedan när Microsoft gick ut med att partners inte skulle få installera skräpprogram på datorerna de säljer utan man skall få en enhetlig upplevelse och ett väl fungerande Windows. Har själv något traumatiskt minne av att avinstallera 150 småspel ett och ett från en Acer.

Sedan började de installera skit själva kort sagt. Det är svårt att få positiva tankar kring detta när man sitter och designar en väl fungerande klient på jobbet och Microsoft slänger in Candy Crush som en oönskad bonus. Hur man får bort Candy Crush hör inte till de problem jag vill spendera tid åt alls åt att lösa när jag jobbar.

För dig i en företagsmiljö hittar du lite bra tips i artikeln men för alla med Home eller Pro så är det nog bara att knyta handen i fickan och svära åt översittarfasoner...

Läs mer!
Publicerat 15 Feb 2018 av Jonas Axman
Livesändning igen hos Slay. Slå på Slay Radio, fram med skruvmejseln och sätt dig i datorhörnan.

Krax plays Trax

Publicerat 15 Feb 2018 av Jonas Axman
Imorgon kommer Google Chrome att få stöd för så kallad ad-block, dvs att blockera reklam. Just nu pågår en kamp mellan reklamblockerare och reklamföretag vilket leder till att man som användare ofta tvingas välja mellan löjliga mängder reklam eller att blockeras från sidor på grund av att man blockerar reklam. Google verkar sikta på att nå en gyllene medelväg och blockera störande reklam men vi får se vad det riktiga resultatet blir. Man skall ju ändå komma ihåg att reklam är en mycket stor del av Googles inkomstkälla.

Läs mer om det här.

Men när reklamföretag lanserar reklamblockerare är det nästan så man vill vika sig en foliehatt.
Publicerat 14 Feb 2018 av Jonas Axman
Det finns olika sätt att väcka nostalgin i liv och det vanligaste är att använda äkta gammal hårdvara eller någon form av emulator. Men ett tredje sätt via FPGA där man enkelt sagt programmerar hårdvara att bete sig som orginalhårdvaran i den maskin vill återskapa. Några fördelar här är att man i detta fall kan använda orginal-joysticks, designen är flexibel och man kan få nya funktioner/fixar via mjukvara eller att man vill ha en Amiga 500, Amiga 1200 och en Atari i samma burk.

Demonstration and setup of the Mist FPGA Computer with the Amiga 1200 core. We will look at loading games form floppy images, but much more convenient is using classic workbench and WHDLoad. I go over the setup, what software and other bits you need.

Till Youtube!
Publicerat 14 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri har de sammanfattat den senaste tidens uppdateringar i Office 365 med fokus på de många mindre förändringarna som kommit. Det är lätt att fokusera på bara stora förändringar men oftast är det de små ändringarna som lägger fälleben. En efterlängtad nyhet är OneDrive restore.

Microsoft announced the much-anticipated OneDrive Restore function (aka “antidote for cyber-ransom”) on January 22, but progress in rolling out the feature is slow. Many reports have come in to say that the feature is partially available in that it appears in the options revealed in the OneDrive options menu. However...

Klicketi!
Publicerat 13 Feb 2018 av Jonas Axman
Glöm som vanligt inte Slay Radio vid 20:00.

Hello again Ladies and Gentlemen,
Tonight we have a special occasion to welcome and interview in our live show Jeroen Tel, from his well-known SIDs through his modules to his recent albums regarding the Tess & Tel and the Tel me more projects.
Join us, prepare your requests and questions. Showtime is at 20:00 CET!


Publicerat 13 Feb 2018 av Jonas Axman
Det pågår en bokrea och vissa böcker passar gamla nördar som hand i handske.

Generation 64 hos Bokus
Generation 64 hos Adlibris
Generation 64 hos CDON

Eller kika hos din bokhandel om den finns där.

Samma författare har skrivit Generation 500. Även denna är på rea.


Publicerat 12 Feb 2018 av Jonas Axman
Uppdaterade Nördkalendern med Towel Day Den kan man ju inte missa!
Publicerat 12 Feb 2018 av Jonas Axman
Företag med stora serverparker kan få ut en del lite udda men intressant statistik. Backblaze rapporterar sin hårddisk-statistik med jämna mellanrum och det gäller då alltså antal hårddiskar och hur många som bytts ut på grund av fel. Många vet att modeller som tenderar att gå sönder kommer och går. Tillverkarna kan tidvis vara kraftigt drabbade av trasiga hårddiskar. Det var sådant som jag personligen tror gjorde att IBM tidigt sålde av sin hårddisktillverkning till Hitachi. Man lyckades att få folk att kalla sin Deskstar-serie för Deathstar för de var nästan garanterade att gå sönder.

Till statistiken.
Publicerat 10 Feb 2018 av Jonas Axman
Phils Computer Lab har tagit sig en titt på Creative SoundBlaster Live! Ett av de stora korten från tiden kring milennieskiftet. Tester och en del tips om hur och vilka drivrutiner som passar bäst gör videon väl värd en titt. Se den här

Vill passa på att nämna att dessa kort gav upphov till alternativa drivrutiner anpassade för bland annat musikproduktion, kX-drivrutinerna. Uppskattat av många ser det nu dock ut som att 16 år efter att projektet startades kommer hemsidan för kX slutligen att stängas ned. I november 2018 stängs portarna för www.kxproject.com/
Publicerat 10 Feb 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next >>