Innehåll

Välkommen till 64bits!

How to Geek diskuterar i all enkelhet betydelsen av emulering för att sparas för framtiden. Datorer, olika former av media och utrustningen däromkring sparas av samlare och i vissa fall restaureras och hålls levande medan i andra sparas det i originalskick men kanske inte fungerande. Oavsett så är en sak säker, alla fysiska ting har en maximal livslängd oavsett hur mycket vård de får. De kan gå sönder av tidens tand, förstöras av bränder eller nötas sönder av användande bland mycket annat.

Click me!
Publicerat 07 Apr 2018 av Jonas Axman
Krax plays Trax på Slay Radio! 20.00 som vanligt.

Publicerat 05 Apr 2018 av Jonas Axman
Från trött jätte som inte lyssnar på sina användare, gissar om framtiden och levererar delvis produkter som kan räknas som tortyrmedel till ett mer lyhört, snabbomställande och piggt företag är en omställning inte många gjort, men Microsoft till viss del lyckats med. Vem kunde tidigare tänka innovation och Microsoft i samma mening? Ibland kan man det nu i vart fall och en del av denna resa har varit omorganisationer för att anpassa sig för framtiden. Nu stuvar de om i sin Windows-division för att kunna möta framtiden där. Kort och gott är marknaden för PC inte något som växer så mycket längre och Microsoft rustar nu för att 1) vårda sin tidigare kundbas och vidareutveckla den 2) i ett eget spår hitta nya möjligheter och former där konsumenter använder nya lösningar och betalar för tjänster.

Microsoft is splitting up its Windows and Devices Group and moving the pieces into two new engineering units: Experiences & Devices under Executive Vice President Rajesh Jha and Cloud + AI under Executive VP Scott Guthrie.

Läs mer här.
Publicerat 03 Apr 2018 av Jonas Axman
Glöm inte tisdagssändningen hos SlayRadio! 20:00 är tiden. Ziona och Slaygon håller i tyglarna

Hello Lovers of the '80s, we are slaying the retrowaves again! This time, with a man whose name is as well-known among demosceners as in the remix scene. The mighty Knight, who is called Romeo!
As usual, you can learn a lot about his history, ask him questions, and post your requests through IRC or the webpage!
Join the show at 20:00 CET, the interview around 21:00 CET. Cheers!
ziona&Slaygon


Publicerat 03 Apr 2018 av Jonas Axman
Vintage is the new old har tagit sig en titt på Lotus Turbo Challange 2, ett gammalt klassiskt amiga-spel och att läsa en recension av gammalt har sina fördelar. Förutom en regelrätt recension bjuds man på bakgrundsinformation, fusk som kan behövas (gamla spel är ju ofta skitsvåra kort sagt), påskägg och annat kul. Bland annat ett klipp från originalmusiken där man med höjd ljudnivå och bra högtalare hör en röst viska "do not copy this game". Ingen fara, jag har det original. Ja alltså numera...

Vintage is the new old
Publicerat 02 Apr 2018 av Jonas Axman
Petri har lite matnyttiga artiklar.

Samt information om vad som var nytt från Microsoft under Mars månad, något som krävs att ha koll på om du jobbar med dessa produkter.

Publicerat 01 Apr 2018 av Jonas Axman
Nu är det på gång, nya chassin till Amiga 500 planeras och det är en indiegogo-kampanj som skall köras.

It is with pleasure we're announcing the launch of the A500(+) Case campaign on the next week end.
The countdown has been set on the website :)

► Here some points
. Hosted on Indiegogo.
Indiegogo platform evolved quite a lot over the last year and now offers countless enhancements to project managers & teams in term of functionalities and possibilities.
. It's in US$!
Keycaps campaign was in SGD and this was really troublesome.
Indiegogo offers us to use US$ instead.
Currency change for € is also easier to understand in europe.
Big reason for us to shift over Indiegogo.
. Campaign will run 45 Days
It is a bit shorter than previous campaigns, but if we need a couple more weeks, here again Indiegogo let us EXPAND the duration ;)
. Less Special Editions!
Yes only the Metal Series + 2 Se's.
But two awesome Se's. Let's don't just spoil anything yet..
. A500(+) case quality
At least as good as our A1200 cases.
And they might be even better.

Stay tuned!
https://www.a1200.net/
Publicerat 28 Mar 2018 av Jonas Axman
Simon the Sorcerer: firar 25 år och det gör man med att släppa en nyutgåva av Simon the Sorcerer och Simon the Sorcerer 2. Nyheter inkluderar förbättrade användargränssnitt och uppdaterad grafik (men även orginal). Spelen kommer att släppas hos både GOG och Steam.

Läs mer hos Vintage is the new old
Publicerat 28 Mar 2018 av Jonas Axman
Glöm inte onsdagssändningen hos SlayRadio! 20:00 är tiden.

Publicerat 28 Mar 2018 av Jonas Axman
Lite för ointressant och lite för dåligt för att inte skriva en nyhet om. LGR har fått tag på Ford Simulator 7.0 från 1996. En CD-skiva fylld av reklammaterial och ett spel där du får köra en Ford på absolut sämsta möjliga spelmotor man kan tänka sig har alltså fått äran att recenseras nu 22 år senare. Det borde inte vara möjligt att en titt på något sådant är roligt men på något konstigt sätt lyckas LGR blanda humor, nostalgi och insikten av att vissa saker verkligen var sämre förr.

Till youtube!
Publicerat 26 Mar 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Next >>