Innehåll

Välkommen till 64bits!

IcePic tipsar om en artikel hos BackBlaze där de skriver om tankarna kring SSD och HDD (minnesbaserade och mekaniska hårddiskar) utifrån ett datacenters perspektiv där man pratar PetaByte lagring. SSD är i ropet och har på många håll fasat ut mekaniska hårddiskar men när man börjar prata volymer så blir det inte lika enkelt. I denna del 1 förklaras fördelar, nackdelar, hur de fungerar och lite historik som är definitivt matnyttigt för dig som vill läsa om grunderna och hålla det på en mellandjup nivå.

Kommentera i forumet här och läs artikeln här.
Publicerat 07 Mar 2018 av Jonas Axman
Glöm inte tisdagssändningen hos SlayRadio! 20:00 är tiden.

A Wibbly-wobbly (timey-wimey) evening is ahead of us, since amongst our favourite remixes we gonna interview Wobbler, who's been active on the remix scene since day 1, and recently came out with 11 new tracks returning in the last year. Join us and request your favourites, also we wouldn't mind if some songs would be related to him - there are over 30 remixes to choose from!
Join us and SLAY tuned!
Publicerat 06 Mar 2018 av Jonas Axman
64bits har tagit ett steg mot en lite säkrare värld, numera kör vi https och certifikat. Hittar du något som inte fungerar vänligen kontakta oss.
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Nåja, låter man någon (mig) justera ett tema för forumet kan man inte förvänta sig topp-resultat. Men det börjar bli någorlunda likt. Vill du hjälpa till att leta efter saker som inte ser rätt ut är du välkommen in i forumet och leta grafiska fel. Om du ännu bättre vet vad du gör till skillnad från undertecknad med phpbb-teman så är du välkommen att hjälpa till!

Till forumet
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Sugen på att köra linuxtolken Bash i Win10 så du får det bästa av två världar? Kanske inte riktigt hela vägen men att Microsoft utvecklat en tjänst som denna säger mycket om hur de ser på framtiden. I molnet kan ingen höra dig säga "Vi kör bara systemet X".

How to geek har guiden för dig.
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
 


WinUAE 3.6.1 är släppt med en hel del olika buggfixar och nya funktioner. WinUAE är en Amiga-emulator så att du kan göra något vettigt med din PC.

    3.6.0 bugs fixed:
  • Crash when running on first Windows 10 release version (build 10240) .
  • D3D11 mode fullscreen to/from windowed mode change crashes/blank screens.
  • D3D11 mode on screen leds on the fly on/off switching.
  • D3D11 mode screenshot via GUI button didn’t work.
  • Floppy sound type selection was not loaded correctly from config file.
  • It was not possible to create “DOS” file names like “AUX” to directory filesystem.

winuae.net/
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Petri summerar och kommenterar den senaste tidens nyheter med såväl humor som allvar. Många beslut som företag tar kan vara förvånande och marknadsavdelningar gör det inte bättre. Se följande exempel i hur man kan uttrycka sig i pressreleaser:

“Microsoft advances several of its hosted artificial intelligence algorithms”
Please give me six months to figure out what that means.


Ja vad betyder egentligen den meningen? Matnyttig och roande läsning oavsett.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Phlis Computer Lab tar sig en titt på korten som satte grunden för nVidias succé (jup, retronyhet så då heter de nVidia som förr). TNT2 m64 är ett grafikkort man stöter på ofta i gamla datorer men ignoreras ofta till förmån för andra kort, speciellt Voodoo-korten. Men även om det var ett budgetkort då, är det då fel i en retrodator idag?

Få reda på det här.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Perifractic's Retro Recipes tog sig an uppgiften att testa om det går att dels ansluta en Amiga 500 till internet och dels få igång en fungerande e-postklient på den (via WiFi dessutom!). Man får en bra översikt på vad man behöver göra om man har liknande tankar själv i hur man får anslutit mot internet och liknande. IRC via Amigan känner jag själv vore något som jag skulle se som en användbar funktion.

I övrigt är videon väl värd en titt för att se namnskyltarna på hyllorna. Någon älskar verkligen sin Amiga.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Har lagt upp forumet på nytt. Den gamla databasen är återställd så alla inlägg sedan 2002 är tillbaks, nästan retro i sig. Notera dock att på grund av versionsskillnader osv är temat osv inte återställt utan kör än så länge med forumets standard-tema. Vill du ha hjälp med att få igång ett gammalt konto eller liknande kontakta mig.

Än så länge jobbas det på att få till forumet med design osv men grunden finns där.

Gå till forumet här.
Publicerat 02 Mar 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Next >>