Innehåll

Välkommen till 64bits!

Hos petri går man igenom Windows 10 Fast startup, en funktion som både kan ställa till det och som kraftigt snabbar upp start-tiden för en Windowsmaskin. Likt bland annat Apples IOs så innebär inte en avstängning och en uppstart att datorn går tillbaks en ren uppstart utan en del förblir precis så som när du stängde av datorn. Något som kan förvirra vid felsökning. Regeln när det gäller Windows 10 är att en stäng av/starta inte är en ren uppstart utan för att få en helt ren uppstart måste du göra en omstart av Windows.Läs mer kring det hela här.
Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Och så var det torsdag igen och dags för Kraxx på Slay Radio 20:00.

Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Glöm inte onsdagssändningen vid 20:00!

Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Den retro-datorintresserade brukar gräva djupt på tradera och loppisar efter gamla udda kort eller de där specifika sakerna man hade själv förr. Men ibland finns det faktiskt nyproducerade kort som får en gammal nörd att höja på ögonbrynen. Vad sägs om ett OPL3-kort med fyra kanaler (Jup, surround till din gammeldator) som är tillverkat för 8bitars ISA?

LGR har en videorecension.
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri summerar man nyheter i Office 365 som kommit den senaste tiden. Integrationer mellan Teams och Planner samt OneDrive restore är nyheter.

Go there!
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Vässa öronen, ikväll är det dags för det som inte hanns med på förra sändningen, alltså Last Ninja 3.

Hello again, our beloved Ninjas,
since last week we only had time to play remixes of Last Ninja 1-2, Last Ninja 3 is still left, and we thought we could not leave this lovely concept unfinished. Request Last Ninja 3 remixes today to help us, and we will see, how much time we'll have left for regular songs at the second part of the show!Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Är du intresserad av att hålla dig åtminstone lite säker på internet så är sidan "Have I been Pwnd" ett måste. Kort och gott kan du se var och om ditt konto har funnits med i en säkerhetsläcka. Sök på din e-postadress och få reda på om du har förekommit på någon sida och dina inloggningsuppgifter därmed läckt ut.

Nu har "Pwned Passwords" V2 släppts och nu kan du även söka på om ditt lösenord läckt ut i något av alla dessa intrång. Du kan inte koppla ihop lösenorden med konton men det du kan söka efter är om ditt lösenord finns i listan. Ofta har man standardlösenord som man använder på flera sidor och knäcks lösenordet på ett ställe är inte steget långt till nästa sida.

Vad gäller mig så har jag än så länge klarat mig undan direkta intrång men då har jag även bytt när jag fått kännedom om intrång. Här är vad jag hittade om mig själv.
Privat adress 1: Med i en spamlista samt läckage från Sweclockers
Privat adress 2: Läckta lösenord från Kick Starter samt Nexus Mods
Privat adress 3: Nexus mods, CD project Red, last.fm, linkedin samt en samlingslista över konton
Jobb-adresser: Inga läckage
Lösenord: 1 av mina gamla standardlösenord fanns med, inget av mina säkra fanns med.

Det är statistik nog att bli rädd av. Men förhoppningsvis har vaksamhet samt att jag segmenterat mina lösenord räddat mig än så länge. Men det känns som att det är dags att gå igenom alla sidor jag reggat mig på och göra ett nytag vad det gäller lösenord. Hur ser det ut för dig? Spara dessa sidor.

Upphovsmannen diskuterar sina tankar och ger tips.
Have I been pwned?
Have I been pwned?: Passwords
Publicerat 26 Feb 2018 av Jonas Axman
Nokias telefoner har på senare tid fått ett uppsving, om än på helt andra grunder än vad man kan förvänta sig nuförtiden. HMD lånar design och varumärket Nokia till sina telefoner och integrerar 90-talsdesign med moderna funktioner i sina telefoner. Nu är det dags för Nokia 8110, banantelefonen, att göra comeback. Inte särskilt smart, klassisk liten skärm men med fördelar som att faktiskt vara en liten telefon, fysisk mekanism för att svara och standbytid på 25 dagar är inte fy skam.

Läs mer här eller om du inte alls bryr dig så kan du alltid få en låt på hjärnan.
Publicerat 26 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri tar man sig en ganska så roande titt på veckans nyheter om allt från Microsoft till HPs framgångar med att sälja klienter på en marknad alla trodde var död. Ironisk eftertanke genomsyrar artikeln och är väl värt en titt här.
Publicerat 25 Feb 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Next >>