Innehåll
Spelsamlaren Ep 19 - Karl-Henrik
0

Falska kretsar

Detta kan räknas som något av en djupdykning men det visar samtidigt på ett problem för den som vill försöka reparera eller exempelvis extrautrusta sin retrodator. När det gäller olika typer av kretsar så är ommärkning av gamla återvunna ett stort problem på ebay. Sammanfattningsvis så kan man säga att det finns några olika problem och det inkluderar:

  • Metoderna som används för att lossa komponenterna för återvinning är många gånger så  dåliga att komponenterna förstörs av den dåliga hanteringen, eller får sin livstid förkortad.
  • Återvunna komponenter säljs som nya.
  • Återvunna komponenter får sin gamla märkning nedslipad och märks om med fel modell, hastighet eller liknande

Och detta är en mycket stor andel detta drabbar. Att köpa kretsar på ebay har blivit en chansning. plgDavid på youtube visar skillnader mellan äkta och falska komponenter. Helt klart värt en titt om du vill grotta ned dig lite och det kan du göra här.

0

Gott nytt år!

Gott nytt år önskar 64bits!

0

Recension - LED-skylt

Två egenproducerade artiklar i rad? Jamänn, det är sant! Det är liten enkel recension av något så vackert att ögonen nästan tåras. Det är LED-skyltar som jag har köpt via en Facebook-grupp och motivet Monkey Island lyser nu upp min Big Box-samling.

Till recensionen.