Innehåll

Albatron 7300 GS 256MB

Inledning
Förpackning och tillbehör
Specifikationer
Layout & funktioner
Testsystem
FPS: Battlefield 2, Half Life 2, Oblivion
FPS: Far Cry, F.E.A.R, Quake 4
Simulatorer: NFS:MW, X3:Reunion
Strategispel: B&W 2, Earth 2160
Överklockning
HD Videotest
Slutsats


Tack till Albatron, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Slutsats

Albatron 7300 GS bygger på samma arkitektur som sina storebröder, dock har det bantats rejält för att tillverkningskostnaden och prislappen ska kunna hållas låg. Detta har medfört att kortet inte klarar av att leverera i närheten av så bra prestanda som de övriga korten i GeForce 7000-serien. Faktum är att Nvidia har bantat 7300 GS-serien så mycket att den, till skillnad från sina syskon, inte ens klarar av att konkurrera med ATI:s motsvarande budgetkort. Oavsett vilka speltester vi kör så är Albatron GeForce 7300 GS det klart långsammare kortet, något som gör att det oftast måste köras i lägre upplösning eller med lägre inställningar.

Den största fördel Albatron 7300 GS har i förhållande till konkurrenten X1300 Pro är att det kostar ett par hundra kronor mindre; ungefär 20 procent billigare. Det lägre priset gör att kortet är mycket attraktivt för den som främst är ute efter ett billigt grafikkort med HD-avkodning. I detta avseende står sig nämligen kortet bra i förhållande till huvudkonkurrenten. Albatron 7300 GS presterar dels bättre, dels sämre vid HD-avkodning, beroende på vilket HD-format man använder sig av. Kortet har en del dold potential inom detta område; PureVideo-stödet gör det nämligen möjligt att avlasta processorn ytterligare genom att man köper till ett program som drar full nytta av detta. Ett program som utnyttjar PureVideo kostar ungefär 160 kronor. Konkurrenten erbjuder liknande stöd för ett något lägre pris.

Det sammanfattande omdömet är att Albatron 7300 GS är ett kort för den som främst är ute efter ett billigt grafikkort med HD-avkodning, men som även vill ha möjlighet att kunna spela lite spel. Är man däremot främst ute efter ett billigt grafikkort för spel finns det bättre alternativ, för liknande peng, ute på marknaden.

Albatron 7300 GS
Fördelar Nackdelar
PureVideo Aktiv kylning
Storleken Prestandan
Priset« Föregående  


10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!