Innehåll

Albatron 7300 GS 256MB

Inledning
Förpackning och tillbehör
Specifikationer
Layout & funktioner
Testsystem
FPS: Battlefield 2, Half Life 2, Oblivion
FPS: Far Cry, F.E.A.R, Quake 4
Simulatorer: NFS:MW, X3:Reunion
Strategispel: B&W 2, Earth 2160
Överklockning
HD Videotest
Slutsats


Tack till Albatron, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare versionNeed For Speed: Most Wanted är ett av de mest krävande bilspelen till PC. Vi kör samma bana med de högsta inställningarna i olika upplösningar. Prestandan mäts med hjälp av Fraps. Strecken på staplarna utgör det lägst uppmätta fps-värdet, bilder per sekund, i testet.

Need for Speed: Most Wanted visar sig vara ett mer svårdrivet spel än vi först trott, i alla fall när man kör med höga inställningar. Båda korten visar sig ha stora svårigheter att få spelet att flyta redan i upplösningen 800x600. Den subjektiva bedömningen är dock att spelet flyter bättre än vad resultatet visar, i alla fall i den lägre upplösningen. Vi ser dock ett trendbrott i detta spel, Albatron 7300 GS ligger för första gången mycket nära Radeon 1300 Pro. Faktum är att spelet upplevs som mer lättdrivet på ett Albatron 7300 GS. Det förekommer även uppenbara grafiska fel på bilens kaross när vi testar spelet med ett Radeon X1300 Pro.


X3: Reunion är ett rymdsimulatorspel som slår alla sina konkurrenter på fingrarna när det kommer till grafiska miljöer. Spelet har en mycket krävande grafikmotor; bland annat använder den sig av Shadermodel 3 och andra tunga grafiska funktioner, som renderar fantasiskt vackra rymdmiljöer. Vi testar spelet med inställningarna high och medium. Prestandan mäts med hjälp av Fraps. Strecken på staplarna utgör det lägst uppmätta fps-värdet, bilder per sekund, i testet.

Resultatet i X3: Reunion påminner mycket om de vi tidigare sett. Albatron 7300 GS får ännu en gång se sig slaget av Radeon X1300 Pro. Albatron 7300 GS klarar av att driva X3: Reunion utan några större problem med lägre inställningar. Kortet visar sig dock inte klara av uppgiften när vi höjer inställningarna. När vi testar med ett Radeon X1300 Pro ser dock situationen helt annorlunda ut. Kortet har inga större problem att hantera X3: Reunion i vare sig medium eller high. För den som vill uppleva rymden i X3: Reunion när den är som vackrast är X1300 Pro det bättre valet. Den grafiska skillnaden mellan inställningen high och medium är nämligen mycket stor.


« Föregående Nästa sida »


10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!