Innehåll
Test av datorlåda - Incase Model NO: A30

5/4-00 | Axman | axman@64bits.se

Incase A30 är en budgetlåda som man bör hitta för runt 600:- inklusive moms. Den är snyggare än de flesta budgetlådor. Faktum är att den är snyggare än de flesta lådor utan att vara överdriven. Enel och snygg. Inget man tröttnar på efter en vecka.

Lite fakta:

  • 235W nätaggregat
  • 3 st 5.25"
  • 4 st 3.5" varav 2 med öppning framtill. (1 st ovan 5.25" luckorna och 3 st nedanför)

Lådan ger vid första anblick ett intryck av att vara en mycket bra låda och är faktiskt bra. Fästen, kontakter och utbyggnaddmöjligheter är bra. Den är genomtänkt i det mesta. Nätaggegatet sitter så att dte inte skymmer processorn vilket det kan göra i många andra lådor. Inuti så finns 4 3.5" platser där man kan ha hårdiskar eller liknande. Av dessa är 1 st anpassad för att ha en diskettläsare och 1 st för zipdrive. Men man behöver naturligtvis inte använda dessa till detta. Nätaggregatet har en utgång baktill där man kan koppla in skärmen för att förse den med ström på detta sätt. Bra om man har ont om uttag. Dock så är nätaggrgatet på 235W så om man har mycket enheter i datorn som förbrukar ström så bör man inte använda sig av denna.
Båda sidorna på lådan är löstagbara var för sig vilket kan vara bra. Under nätaggregatet samt i framsidaunderkant så finns det fästen för ytterligare fläktar för den som behöver sänka tempraturen i lådan.

Fläkten som sitter i nätaggregatet har hyfsad effekt och låter inte så mycket att det är störande. Helt tyst är den inte men med tanke på luftdraget så är den bra.

De flesta moderkort bör passa men är de för stora kan problem uppstå. Moderkortet som ni ser på bilden är inte riktigt fäst i högerkanten. I de flesta fall bör det lösa sig ändå. De fästen som finns är bra anpassade.

Vad som är negativt är att man snålat rejält med plast och plåt i lådan. Den är rangligt och ger efter om man trycker på den. Trycker man någorlunda kraftigt på lådan så sviktar hela lådan. Skall man sätta in en hårdisk så följer hela ställningen med i rörelserna. Dock så får man ta i för att böja plåten permanent men man bör akta sig. Detta bör dock ej vara ett problem för dem som inte skruvar i datorn så mycket. Fötterna som datorn står på är i hårdplast och glider lätt.

Intrycket man får av lådan är att det är en budget modell av en dyrare låda. Lådan sviktar på grund av att plåten är tunn, fästen som kunde ha lösts smidigare med hakar osv. är fästa med skruvar mm.

Sammanfattning:

För dig som letar efter en låda som är billig, snygg, har bra utbyggnadsmöjligheter och är genomtänkt så är detta lådan för dig.
Men för dig som ofta öppnar datorn för att hålla på inuti den så är kontruktionen för besparad. Plåten är för tunn och det är för mycket skruvande.
I övrigt så är det en käck låda som uppfyller de flesta krav.