Innehåll

PC Tote

Inledning
PC Tote
Omdöme8/5-01 | CH | ch@64bits.se

Tack till Eksitdata för att de har bistått med denna produkt för recension.


Inledning

Brukar du ofta gå på LAN? I så fall vet du hur jobbigt det är att bära datorn fram och tillbaka var och varanan vecka. Som om det inte skulle vara nog att behöva bara datorn långa sträckor råkar man för det mesta ut för en del problem, t ex smala dörrar eller överbefolkade korridorer. Ni som har fulltower-lådor vet i alla fall vad jag pratar om, man blir tvungen att ställa ner datorn och sin väska för att komma igenom utan att repa lacken på sin dator och göra märken i dörrposten.

De flesta har nog tänkt att det måste finnas ett smidigare sätt än att bara ta datorn i famnen. Och det gör det också! PC Tote är en produkt som är lika enkel som genial. Det är en ganska simpel bärrem som man med ett enkelt handgrepp kan fästa på vilken dator som helst.


PC Tote

Till att börja med kan jag berätta att det finns två olika varianter av PC Tote, XL som vi har testat och Standard. Den enda skillnaden mellan de olika modellerna är längden på remmarna som man spänner runt datorn. Standardmodellen ska enligt uppgift passa till lådor med en omktrets på 30 till 137 cm. XL är till för de riktigt stora lådorna och kan justeras mellan 30 och 177 cm.

Alla bilder finns i en större version, det är bara att klicka på dem. Fast jag vill varna modemanvändare för att filstorleken på bilderna ligger runt 100K


Som ni ser så passar den bra på min Aopen HX-08 fulltower.Det är möjligt att även standardmodelen passar på den här lådan, men eftersom jag inte har provat kan jag inte säga nåt säkert.

Om man inte är så lång kan det bli lite jobbigt att bära på det här sättet, eftersom man får gå och hålla upp lådan för att den inte ska släpa i marken. Men är man lite längre än mina 174cm eller har en mindre låda är inte det nått problem. Annars kan man alltid göra som på bilden nedan.

Det blir mycket enklare att bära sin fulltower om man fäster PC Toten på det här sättet, särskilt om man inte är så lång. Det känns mer som att bära en resväska, och man får vara väldigt kort om lådan ska slå i marken när man bär den så här.

Självklart passar PC Tote bra på lite mindre lådor också. Som den här till exempel:

 

 

 

 


Omdöme

Jag tycker att PC Tote är en bra produkt, om man skaffar en blir den snart oumbärlig. Jag har provat den under verkliga förhållanden under t ex. The Gathering och den delen av transporten som sköttes till fots blev bra mycket effektivare. Man tjänar åtminstone en vända eftersom man kan bära något annat samtidigt.

Själva konstruktionen är robust och varken ser ut eller känns som den skulle gå sönder eller lossna särskilt lätt. Eksitdata har testat den upp till 23 kg och nylonremmarna är testade till 1362 kg. Vikten borde alltså inte vara något problem för vanliga datorer. Handtaget är ganska mjukt och tillräkligt bekvämt för att det ska vara okej att bära lite längre sträckor.

PC Tote är ett mycket enklare tillbehör än t ex. GearGrip Pro, och vilken som är bäst är främst en fråga om behov. Självklart har vi recenserat GearGrip Pro också. Vår recension hittar du här.

Om man går på LAN eller bara flyttar datorn ofta är PC Tote ett bra köp, den sparar faktiskt både tid och energi. De 250 kronor den kostar (XL-modellen) känns lite dyrt men ändå helt acceptabelt. Om man känner att man behöver en ska man inte låta sig hindras av priset. Men ska det vara någon mening med att skaffa en bör man gå på LAN rätt ofta. även om tillverkaren gärna vill göra gällande att en PC Tote är något även den vanlige användare bör ha tycker jag att det är ett rent LAN-tillbehör och inget annat.


8/5-01 | CH | ch@64bits.se