Innehåll

Silverstone LC14M

Inledning
Specifikationer
Förpackning och tillbehör
Utsidan
Insidan
Montering
Mjukvara: iMON
Mjukvara: iMEDIAN
Testsystem
Kylning och Ljudnivå
Slutsats

Tack till Silverstone, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Mjukvara: iMON

iMON är till för att göra din dator multimedia-anpassad, det vill säga ser till att du kan styra och kontrollera en rad olika funktioner med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Programmet gör det även möjligt att använda och styra informationen på den lilla displayen som sitter längst fram i chassit. Innan vi går närmre in på hur iMON fungerar ska vi först ta oss en snabb titt på fjärrkontrollen.

Den medföljande fjärrkontrollen har en mängd med knappar och finesser som gör det möjligt att kontrollera såväl datorns operativsystem som de vanligast förekommande multimedieprogrammen; klicka på bilen för att få mer information om fjärkontrollen. Utformningen känns logisk och lätt att förstå sig på.

Den funktion som skiljer sig mest ifrån många andra multimedia-fjärrkontroller är den stora runda ytan i mitten. Denna utgörs av en manövreringsspak, med vilken man kan styra datorns muspekare, som är omgiven av sju knappar. Med hjälp av spaken och knapparna får man i princip samma möjlighet att styra operativsystemet som med en mus och ett tangentbord. Självfallet är det en hel del krångligare, men det fungerar. Framförallt tar det lång tid att skriva med hjälp av Windows skärmtangentbord.

När man väl installerat drivrutinerna (finns till både Windows och Linux) och startat upp iMON möts man av menyn som visas på bliden ovan. Som synes är menyn mycket enkelt uppbyggd och lätt att förstå. Den fyller dock en viktig funktion, då det är via den här man får tillgång till mer detaljerade inställningar.

Vi har nu gått in i setup-menyn, där det går att ansluta olika program till den medföljande fjärrkontrollen samt detaljprogrammera fjärkontrollens alla knappar. Som bilden avslöjar så följer det med färdiga inställningar till de vanligast förekommande programmen; Winamp, Mediaplayer, Explorer, Outlook etc.

iMON har även ett program som gör det möjligt att använda och styra informationen på chassits frontdisplay. Detta görs genom en separat kontrollpanel i iMON, se bilden ovan. I huvudmenyn går det att välja följande kategorier.

  • Auto: innebär att displayen visar samtliga förinställda alternativ efter varandra

  • EQ: grafisk equalizer som rör sig i takt med den musik som spelas

  • System: visar olika typer av systeminformation tex. processorinformation

  • Media: visar information om musiken/filmen som spelas upp

  • E-post: visar e-postinformation

  • Nyheter: visar de senaste nyhetsrubrikerna

  • Stadsinformation: visar väder, temperatur och klockslag i olika länder

  • Plug-in: visar information om olika enheter som är anslutna till datorn

.

Det går även att gå in och ställa in mer i detalj vilken information som ska visas under de olika kategorierna. Detta görs enkelt genom att bocka för eller av en viss ruta. I fliken ”Auto mode” går det även att ställa in olika datum och tidsformat samt vilken text som ska visas då datorn är avstängd eller i viloläge. Det går även att finjustera EQ:ns egenskaper.


« Föregående Nästa sida »


04/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!