Bells... Hmm... Är inte det whisky för de som vill bli fulla, men på ett lite ytligt sofistikerat sätt...difi wrote:Enligt mig bästa blandwhiskeyn är ju helt klart "jack daniels". att dricka som den är kan vara lite annurlunda mot de flesta andra whiskeysorter som folk vanligen har hemma, vissa gillar den ren och andra inte (mig inräknat)
Annars låter Bells som ett bra alternativ för dig, om du vill ha en bra "nybörjarwhiskey" som är både okej och bland de billigaste som går att köpa, speciellt i tyskland
Whiskytips sökes
Processor: Core 2 Quad QX9650
Grafikkort: Asus Geforce 8800GTS 512MB
Minne: 8192MB DDR2-800MHz
HD: 2xRaptor 150GB, 2x1TB Samsung F1
Moderkort: Asus P5E X38
Grafikkort: Asus Geforce 8800GTS 512MB
Minne: 8192MB DDR2-800MHz
HD: 2xRaptor 150GB, 2x1TB Samsung F1
Moderkort: Asus P5E X38
- lord_vasagos
- Posts: 4075
- Joined: 2002-11-01 6:23:59
- Location: falun
Rensade lite.
snake: I fortsättningen håll dig inom trådens ämne.
snake: I fortsättningen håll dig inom trådens ämne.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED
Black Label, inte för att det är gott, utan för att man då kan ansluta sig till Black Label Society.
A fair judgement!
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
Lagavulin, gärna lagrad tvåsiffrigt. God och rökig.
Ardbeg, dyr, men med all säkerhet värd pengarna.
Bowmore, rökig whiskey som är prisvärd.
The Macallan , klassiker med väldigt god eftersmak.
Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara. Vad är det som gäller egentligen. Framhäver is smaken eller förstör den? Jag har hört olika från olika håll och skulle gärna vilja veta hur jag maximerar mitt njutande.
Ardbeg, dyr, men med all säkerhet värd pengarna.
Bowmore, rökig whiskey som är prisvärd.
The Macallan , klassiker med väldigt god eftersmak.
Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara. Vad är det som gäller egentligen. Framhäver is smaken eller förstör den? Jag har hört olika från olika håll och skulle gärna vilja veta hur jag maximerar mitt njutande.
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
Personligen tycker jag is är helt galet. En skvätt vatten däremot, kan frambringa nya dimensioner till en del sorter. Själv kör jag däremot helt utan tillsatser, för enkelhetens skullwille wrote:Lagavulin, gärna lagrad tvåsiffrigt. God och rökig.
Ardbeg, dyr, men med all säkerhet värd pengarna.
Bowmore, rökig whiskey som är prisvärd.
The Macallan , klassiker med väldigt god eftersmak.
Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara. Vad är det som gäller egentligen. Framhäver is smaken eller förstör den? Jag har hört olika från olika håll och skulle gärna vilja veta hur jag maximerar mitt njutande.
Ardbeg har väl blivit den personliga favoriten, blev även utsedd till bästa Single Malt i någon tävling tidigare i år. Inled dock inte kvällen med den, om du hyser planer på att dricka andra sorter!
Processor: Core 2 Quad QX9650
Grafikkort: Asus Geforce 8800GTS 512MB
Minne: 8192MB DDR2-800MHz
HD: 2xRaptor 150GB, 2x1TB Samsung F1
Moderkort: Asus P5E X38
Grafikkort: Asus Geforce 8800GTS 512MB
Minne: 8192MB DDR2-800MHz
HD: 2xRaptor 150GB, 2x1TB Samsung F1
Moderkort: Asus P5E X38
Du har ingen egen åsikt i frågan om ditt njutande?wille wrote:
Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara. Vad är det som gäller egentligen. Framhäver is smaken eller förstör den? Jag har hört olika från olika håll och skulle gärna vilja veta hur jag maximerar mitt njutande.
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.
Givetvis har jag det. Personligen tycker jag att vissa, lite rökigare whiskeys kan avnjuts med is (eller som ballkula sade, en skvätt vatten) för att dämpa tyngden i whiskeyn. Däremot ville jag ha lite tips på hur man framhäver aromen maximalt och ville veta om det gör skillnad och i sådana fall vilken skillnad.Xerbee wrote:Du har ingen egen åsikt i frågan om ditt njutande?
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
<kvalificerad gissning>En skvätt vatten eller ingenting alls borde vara det som framhäver aromen mest, eftersom kyla bedövar smakupplevelsen.</kvalificerad gissning>wille wrote:Givetvis har jag det. Personligen tycker jag att vissa, lite rökigare whiskeys kan avnjuts med is (eller som ballkula sade, en skvätt vatten) för att dämpa tyngden i whiskeyn. Däremot ville jag ha lite tips på hur man framhäver aromen maximalt och ville veta om det gör skillnad och i sådana fall vilken skillnad.Xerbee wrote:Du har ingen egen åsikt i frågan om ditt njutande?
Bra saker: Lysator, gentoo, smart questions
Chivas Regal 12y och 18y tycker jag om som ren och in the rocks, har dock ingen aning om vad den kan kosta...
Annars skulle jag vilja ha era åsikter om en flaska som står i skåpet, en Glen Garioch 15y. Är det någon bättre sort eller nåt man kan hälla i gäster utan att ångra det?
Annars skulle jag vilja ha era åsikter om en flaska som står i skåpet, en Glen Garioch 15y. Är det någon bättre sort eller nåt man kan hälla i gäster utan att ångra det?
Main: A64 3800+ Venice med AC Freezer 64 Pro | 1 Gb RAM | X850XT/2HDTV med Zalman VF700-Cu | 4x 250 Gb WD Caviar SataII
Laptop: Hp Nx6125 | Amd Turion ML-32 1,8 Ghz | 512 Mb RAM |Radeon X300 | 60 Gb
Laptop: Hp Nx6125 | Amd Turion ML-32 1,8 Ghz | 512 Mb RAM |Radeon X300 | 60 Gb
Det är inga stora mängder per sort, men man kände sig lite lullig på vägen hem trots det, trots att mässan pågick under 4-5 timmar.nem wrote:Den här personen hade jag inte litat mycket på.
Klart trevlig tillställning
Bra saker: Lysator, gentoo, smart questions
Is är galenskap, men lite vatten kan fungera ibland.wille wrote:Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara. Vad är det som gäller egentligen. Framhäver is smaken eller förstör den? Jag har hört olika från olika håll och skulle gärna vilja veta hur jag maximerar mitt njutande.
- lord_vasagos
- Posts: 4075
- Joined: 2002-11-01 6:23:59
- Location: falun
- Niklas Berggren
- Hedersbit
- Posts: 3524
- Joined: 2002-03-08 17:53:04
- Location: Göteborg (Skövde)
- Contact:
Förstöra whisky med cola? Är inte det en av de sju dödssynderna?lord_vasagos wrote:... eller cola...
Låt inte det vara ett hinder. Hittas det inte i Tyskland så finns andra kanaler.nem wrote:Ska du handla billigt i Tyskland så måste det dessutom vara relativt vanliga sorter.
Du missade ett "a", den passar bara till Irish Coffee ;)Stuggi wrote:Den passar bra till Irish Coffee...Punisher wrote:Jag gillar Jameson. Mycket lenare och mildare än den rökiga skottska. Sen att jag bor 200 meter ifrån deras gamla destilleri gör inte mig partisk, inte alls;)
Personligen har jag is ytterst sällan, men till vissa blends har det en positiv verkan.Wille wrote:Jag har länge funderat fram och tillbaka på isens vara eller icke vara.
Några namn har dykt upp flera gånger och de jag inte redan provat är noterade. Fortsätt gärna tipsa.
"How about the government sticks to courts, police, defense and corruption and leave compassion to the people who have it?" - Penn Jillette.
Vatten är inte att förstöra whiskyn. Att dricka den utan att frigöra smakämnena ordentligt med en skvätt vatten är däremot barbari.lord_vasagos wrote:man ska inte förstöra whisky med is eller vatten eller cola...nä rent ska det vara
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
- lord_vasagos
- Posts: 4075
- Joined: 2002-11-01 6:23:59
- Location: falun
En del whiskys dör när man visar dem minsta lilla vatten.Big_Bird wrote:Vatten är inte att förstöra whiskyn. Att dricka den utan att frigöra smakämnena ordentligt med en skvätt vatten är däremot barbari.lord_vasagos wrote:man ska inte förstöra whisky med is eller vatten eller cola...nä rent ska det vara
Caol Ilas 18-åriga, för att ta ett exempel.
Men generellt har du givetvis korrekt.
"Rightful liberty is unobstructed action according to our will within limits drawn around us by the equal rights of others."- Thomas Jefferson
Skulle inte vilja ha en skvätt vatten i min whisky. Däremot ca 2 små droppar. Det räcker gott och väl.Big_Bird wrote:Vatten är inte att förstöra whiskyn. Att dricka den utan att frigöra smakämnena ordentligt med en skvätt vatten är däremot barbari.lord_vasagos wrote:man ska inte förstöra whisky med is eller vatten eller cola...nä rent ska det vara
Kände för att liva upp en gammal tråd. Sitter just nu med en virre Caol ila 12y.
Funderar på var jag ska lägga min nästa whiskyinvestering någonstans.
De jag funderar på är:
Glenfiddich Ancient Reserve 18 Years, 488.00:-
Highland Park 18 Years, 489.00:-
Lagavulin 16 Years, 533.00:-
The Macallan 18 Years, 876.00:-
Någon som har funderingar, idéer på vilken som borde få pryda min hylla?
Funderar på var jag ska lägga min nästa whiskyinvestering någonstans.
De jag funderar på är:
Glenfiddich Ancient Reserve 18 Years, 488.00:-
Highland Park 18 Years, 489.00:-
Lagavulin 16 Years, 533.00:-
The Macallan 18 Years, 876.00:-
Någon som har funderingar, idéer på vilken som borde få pryda min hylla?
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
Vägen mot perfektion
En Highland Park 18 är aldrig fel, men min nästa whiskyinvestering blir en Isle of Jura Superstition.wille wrote:Kände för att liva upp en gammal tråd. Sitter just nu med en virre Caol ila 12y.
Funderar på var jag ska lägga min nästa whiskyinvestering någonstans.
De jag funderar på är:
Glenfiddich Ancient Reserve 18 Years, 488.00:-
Highland Park 18 Years, 489.00:-
Lagavulin 16 Years, 533.00:-
The Macallan 18 Years, 876.00:-
Någon som har funderingar, idéer på vilken som borde få pryda min hylla?
Nu har jag ju iofs varit på whiskymässa igen, så jag tar väl och skickar med betygen från årets upplaga.
Glenfiddich Solera Reserve 15 y.o.
Doft: Inslag av vått trä, mycket lätt rökighet, svårbeskrivlig i allmännhet
Smak: Aningens fruktig, len och angenäm eftersmak utan att utmärka sig
The Balvenie Port Wood 1991
Doft: Fruktig sötma med en lätt gräddkolaton.
Smak: Rökig, med eftersmak som tar överhanden
Abelour a'bunadh (cask strength)
Doft: Blomsteräng, lätt citruston
Smak: Fruktig smakexplosion, viss rökig eftersmak
Med lite vatten i denna framträdde en viss bitter ton.
Jameson Redbreast 12 y.o.
Doft: Mycket lätt rökton
Smak: Balanserad till tristessens brant.
En bit parmesanost ingick till denna whisky. Denna
kombination blev mycket bra, då sältan i osten gick
bra ihop med whiskyn.
Isle of Jura, 21 y.o.
Doft: Söt, aningens rökig och konstig på något vis.
Smak: Mycket len, rökig.
Isle of Jura Superstition
Doft: Tjära, lätt rökig, sälta.
Smak: Len, tjära, rök.
Blev en favorit som allroundwhisky hos provarna.
Glenmorangie 18 y.o.
Doft: Frisk, fruktig, hint av äpple
Smak: Len med lätt rökighet. Allmännt trevlig smak.
The Macallan Fine Oak 25 y.o.
Doft: Balanserad med lätt ton av rökighet
Smak: God.
Årets avslutning var kanske inte riktigt i klass
med förra årets Highland Park 30 y.o.
Men den avslutade på ett förtjänstfullt sätt
årets provning.
Bra saker: Lysator, gentoo, smart questions
Jag har kört ett tag på Old Glen, skottsk blended. Smakar okej, men det som får den att sticka ut är dess beskrivning hos Bolaget:
Beroende på hur man intonerar blir det olika effekt på vad gamle Glen egentligen är. ^^Stram, ganska rökig smak med bra längd och visst inslag av säd.
antlion: 3,2 GHz i7 | 32GB | 180GB+120GB SSD SATA III | 2TB SATA III | Dell u2410 | GF 5600ti Arch linux + Win 7