Innehåll

MouseSkatez

.: Inledning
.: MouseSkatez
.: Vad de är till för
.: Applicering
.: Slutsats


9/5-01 | Chrono^ | chrono@64bits.se

Tack till FragZone GameGear för att de bistått med produkten för test.

Inledning

Då var det dags för 64bits testlabb att ta en närmare titt på ett par MouseSkatez. Lagom till Hockey VM 2001 må tyckas (Heja Sverige!, btw). Kanske var det bara smart marknadsföring eller en enorm slump. Hursomhelst anlände "musskridskorna" till vår redaktion och är ämnad att testas lite.

MouseSkatez är resultatet av en viss amerikans tankar, David Dotson för att vara mer precis. Antar att han var en av de många som fick Nog med utslitna muskuddar.


MouseSkatez'en kommer tillsammans med några andra saker vid beställning. I paketet följer även en liten "smutsborttagare" med, samt instruktioner för applicering - på engelska. Att instruktionerna skulle vara helt på Engelska kanske oroar någon, men lugn. Instruktionerna är fulla med färgglada och beskrivande bilder som på ett pedagogiskt sätt beskriver hur man skall använda "musskridskorna", det sägs ju förresten att en bild säger mer än tusen ord.

En relevant fråga är vad musskridskorna skall användas till, om man inte riktigt kommit underfund med det ännu så ska jag berätta det. Låt mig måla upp ett scenario taget från personliga erfarenheter.


För en inte alltför förfluten tid (läs Julen 2K) inhandlade jag en Logitech MouseMan Wheel Optical. En enormt bra mus satt i relation till sitt ändamål. Det som följer är nog de flesta, tyvärr, bekanta med. "Logitechen" användes flitigt på et Ratpadz. Med tiden nöter den hårda Ratpadz-ytan ner (sinom tid bort) de små kuddarna under "Logitechen", ja vilken mus som helst egentligen. Vilket resulterar i en totalt värdelös mus. Oförmögen att få någon rörelse på den strandade "Logitechen" slänger jag musen i lådan "förbrukade dataartiklar" i tron om att aldrig få uppleva de härliga dm-matcherna med "Logitechen".


Inte förrän nu - lagom till Hockey VM - då ett par MouseSkatez dyker upp likt en Messias (ursäkta språkbruket). Och faktiskt inte bara återupplivar den nyligen så döda "Logitechen" utan förvandlar den till en "fragger-mouse" av klass. Man kunde alltså förvandla en tidigare nersliten mus till en mus med killer instincts a la Boomslang med hjälp av ett par plastbitar.


Hur gjorde jag då ?

För att på ett adekvat sätt fästa MouseSkatez'en på resp. mus skall man noga gå igenom fem steg, beskrivna i punktform nedan.

Rengör undersidan av musen grundligt med den inkluderade "alkohol-trasan".

Mät noggrant hur stor bit av MouseSkatz'en som skall fästas på musens undersida för att ersätta de gamla kuddarna på bästa sätt. Tänk på att inte överdriva ej heller ta för lite.

Klipp till den relevanta mängden · Pilla bort det skyddande lager som finns på MouseSkatez'en

Fäst den på musen och tryck hårt och grundligt - tryck gärna i en minut eller längre.


Efter dessa steg är du klar och kan nöjsamt se, för att inte säga känna, resultatet vid nästa datoranvändning. MouseSkatez är anpassade för alla dagens musmattor, såsom Ratpadz, Everglide, Icemat, fUnc 1030 och t o m de ökända Pokémon-mattorna (15kr Statoil).


Slutsats

Mouseskatez må framstå som aningen simpla och tama till konstruktionen, men låt inte skenet bedra. Dessa plastremsor är med mördande precision tillverkade för maximal användning. De passar samtliga möss, samtliga musmattor och jag kan nästan garantera alla som ger sig på MouseSkatez en återupplivad och förbättrad musföring. Kostnaden för två remsor MouseSkatez-plast är 89kr, inte alls ett farligt pris för en så pass bra produkt. Att försöka konstruera egna skrillor är inte alltid så lätt som det kanske framstår. 64bits ger tummen upp för de simpla men geniala MouseSkatez'en.9/5-01 | Chrono^ | chrono@64bits.se