Innehåll

Albatron 7300 GS 256MB

Inledning
Förpackning och tillbehör
Specifikationer
Layout & funktioner
Testsystem
FPS: Battlefield 2, Half Life 2, Oblivion
FPS: Far Cry, F.E.A.R, Quake 4
Simulatorer: NFS:MW, X3:Reunion
Strategispel: B&W 2, Earth 2160
Överklockning
HD Videotest
Slutsats


Tack till Albatron, Abit och AMD som gjorde denna recension möjlig.

10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version


Förpackning och tillbehör

Albatron 7300GS levereras i en mindre pappkartong med ett flashigt färgtryck och diverse information om kortets egenskaper, vars syfte är att fånga kundens intresse.

Ur ett estetiskt perspektiv påminner lådan om många andra på marknaden. Trots många dekaler upplevs den dock inte som plottrig. Även om det inte går att förneka att förpackningens estetik har en viss inverkan på det första intrycket så är det i slutändan produkten i sig som är av störst intresse. Vi öppnar därför locket för att se vad som finns inuti.

Inuti den väldekorerade kartongen hittar man följande tillbehör:

  • Ett 7300 GS-grafikkort
  • En CD-skiva med drivrutiner och programvara.
  • En minimalistisk manual.
  • En S-videokabel

Albatron har endast skickat med de absolut nödvändigaste tillbehören. Man sticker med andra ord inte ut från mängden utan, som de flesta andra tillverkare, har man valt att fokusera på att ha ett så attraktivt pris som möjligt. Det är faktiskt mer regel än undantag att budgetgrafikkort levereras med ett minimalt antal tillbehör. Vi saknar dock en DVI-adapter, som gör det möjligt att ansluta två stycken VGA-skärmar.

Vid en närmare titt på mjukvaran som medföljer på CD-skivan, kan vi se att det även här medföljer enbart det mest nödvändiga. På skivan återfinns något föråldrade drivrutiner, Acrobat Reader, DirectX 9c, ett enklare överklockningsprogram och en utförlig installationsguide.

Helhetsintrycket är att Albatron har strippat ner grafikkortets tillbehör till ett absolut minimum. Vår uppfattning är att detta inte spelar så stor roll. Vår inställning är att det främst är grafikkortet som brukar vara något att ha. I samband med dyrare kort tenderar nämligen tillverkarna att skicka med en massa mediokra spel och mjukvara som oftast inte känns värt det högre priset. Vi anser dock att Albatron borde ha skickat med en DVI-adapter.


« Föregående Nästa sida »


10/04-06 | Henrik Olsson | milohenke@64bits.se

Utskriftsvänligare versionUtskriftsvänligare version

Diskutera denna recensionen i vårt forum!